Mediteranska plata sa humusom
Donosimo savršeno lagano mediteransko predjelo koje će vas oduševiti!
                    Sastojci
- 450 g humusa
 - 4-6 listova puter zelene salate
 - 2 šolje cherry paradajza, prepolovljenih
 - 4 mini krastavca
 - ½ šolje feta sira
 - ½ šolje maslina bez košpe
 - 2 kašike maslinovog ulja
 - prstohvat paprike
 - svježi bosiljak
 - pinjoli (po želji)
 - sol i biber, po ukusu
 
Način pripreme
- Posložite listove zelene salate na jedan kraj tanjira za serviranje.
 - Rasporedite humus na suprotnu stranu, pokrivajući barem polovinu tanira.
 - U posebnoj zdjeli pomiješajte nasjeckan paradajz, krastavce, fetu i masline. Začinite 1 kašikom maslinovog ulja, soli i biberom.
 - Prebacite na tanjir sa humusom preko zelene salate tako da prekriva jedan dio humusa.
 - Pokapajte preostalu kašiku maslinovog ulja preko humusa, dodajte prstohvat paprike i pinjole (ako koristite).
 - Ukrasite svježim bosiljkom i servirajte uz čašu Kiseljaka.
 
30.06.2023.
        
                                    
                                    
