Hrskava krompir salata

Sastojci:
500 g mladog krompira
Maslinovo ulje
Kopar
So i biber
Bijeli luk u prahu (opcionalno)
Ljubičasti i mladi luk
Svježi
Kisela pavlaka ili grčki jogurt
Majoneza
Senf
Limunov sok

Priprema:
Skuhaj krompir s korom dok ne omekša, ali da ostane čvrst. Procijedi i malo ohladi. Izdrobi svaki
krompir lagano viljuškom ili čašom – da popuca. Peci krompir u rerni na 220°C s maslinovim
uljem, soli i začinima oko 30-40 minuta dok ne postane hrskav.
Napravite dresing: pomiješaj pavlaku/jogurt, majonezu, senf, limunov sok, so, biber i začinsko
bilje. Pomiješaj topli hrskavi krompir s dresingom i ostalim dodacima. Najbolje je da se sve
sjedini dok je krompir još topao – upije više ukusa.
Poslužiti uz čašu Sarajevskog kiseljaka.

26.05.2025.

Hrskava krompir salata

Na vrh
© 2025. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.