Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila najbolje moguće iskustvo. Kliknite ovdje kako biste saznali više.

Gazirana prirodna mineralna voda

Sarajevski Kiseljak

Gazirana prirodna mineralna voda

Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak izvire iz dubine od 150 do 300 metara, obogaćujući se mineralima u svom prirodnom protjecanju kroz staro eruptivno stijenje. 

Po svojim fizičko-kemijskim svojstvima Sarajevski kiseljak je natrij-kalcij-magnezij-hidrogenkarbonatna-sulfatna mineralna voda i kao takva spada u najbolje prirodne mineralne vode na svijetu.

Upravo zbog takvog sastava i ljekovitosti blagotvoran je u regulaciji probave, pomaže u liječenju bolesti probavnih organa, bolesti metabolizma (dijabetesa i gihta), jetre, žuči, žučnih kanala i kamenca, bolesti bubrega i mokraćnih puteva. Odlično se miješa sa sokovima i kvalitetnim vinima, prikladan je za osvježenje i svakodnevnu uporabu cijele obitelji.

Dostupna pakiranja:
- trgovine:
   1.5 L, 0.5 L (PET),
   1 L, 0.25 L (staklo)
- ugostiteljstvo:
   1 L, 0.25 L (staklo)

 

 

Jeste li znali

Natrij Na

Natrij je najzastupljeniji pozitivno nabijeni ion koji se u tijelu nalazi u izvanstaničnom prostoru, a služi kao važan elektrolit bitan za ravnotežu tekućina u tijelu. Prehranom ga najviše unosimo putem kuhinjske soli (natrijevog klorida).

Kalcij

Čak 99% ukupne količine kalcija u tijelu smješteno je u kostima i zubima koje izgrađuje. Najbogatiji izvor kalcija u prehrani su mlijeko i mliječni proizvodi.

Magnezij Mg

Magnezij igra iznimno važnu ulogu u metabolizmu, a o tome svjedoči i činjenica da je potreban za odvijanje više od 300 enzimskih reakcija u tijelu. Potreban nam je u količini od 375 mg dnevno, ovisno o dobi i spolu.