Sarajevski kiseljak partner projekta „Let's do it“

Poštivanje visokih ekoloških standarda zastupljeno je kroz cjelokupno poslovanje Sarajevskog kiseljaka, a briga o zaštiti okoliša jedan je od osnovnih prioriteta

Već petu godinu zaredom, u cilju pokretanja pozitivnih društvenih promjena u BiH, održava se projekat  „Let's do it – očistimo zemlju za jedan dan“.  Kako bi dali svoj doprinos zaštiti okoliša i podizanju svijesti o značaju zaštite okoline, Sarajevski kiseljak učešćem i različitim vidovima podrške, pozdravlja ovaj i mnogobrojne slične projekte.

Projekat koji je prethodne četiri godine okupio veliki broj ekološki svjesnih građana,  i ovom akcijom potvrdio je  da je BiH mjesto  pozitivnih društvenih promjena.

 „Udruženje građana „Ruke“ i Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, danas su uspjeli animirati preko 1500 volontera, koji su u širom BiH očistili više tona otpada. Ovo je samo jedna u nizu akcija koje ova udruženja realizuju tokom čitave godine, a sve u cilju buđenja i podizanja svijesti građana o bitnosti prostora u kojem obitavamo“, istakao je Junuz Elkaz , zamjenik predsjednika Udruženja građana "Ruke

Poštivanje visokih ekoloških standarda zastupljeno je kroz cjelokupno poslovanje Sarajevskog kiseljaka, a briga o zaštiti okoliša jedan je od osnovnih prioriteta. Podrškom i učešćem u različitim ekološkim akcijama, Sarajevski kiseljak  pomaže podizanju standarda u svojoj industriji, ali i daje primjer drugim kompanijama kako se savjesno ophoditi prema okolini.

BiH je zemlja poznata po prirodnim bogatstvima. Prirodnost i kristalna čistoća Sarajevskog kiseljaka čuva se zahvaljujući najsuvremenijim tehnologijama koje štite okoliš, zbog čega je ovaj proizvod jedinstven kako u svijetu tako i na domaćem tržištu.

22.04.2016.

Sarajevski kiseljak partner projekta „Let's do it“

Na vrh

Pročitali ste sve članke!

© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.