Sarajevski kiseljak donacijom podržao školu

Pozitivna priča o gluhonijemom dječaku Zejdu i njegovom razredu ima novi odjek

Neobična, dirljiva priča iz sarajevske Osnovne škole Osman Nakaš nedavno je obišla svijet. Zbog svog gluhonijemog druga Zejda Ćoralića cijeli je prvi razred naučio znakovni jezik, želeći ga potpuno uključiti u komunikaciju i sva zbivanja u razredu i školi.

Šestogodišnji Zejd sada neometano komunicira sa vršnjacima i sudjeluje u nastavi, zahvaljujući nesebičnom trudu svoje učiteljice Sanele Ljumanović, koja se svim silama trudila motivirati i naučiti djecu znakovnom jeziku.

Sarajevski kiseljak donacijom je nagradio Osnovnu školu Osman Nakaš, prepoznavši značaj inkluzije djece sa poteškoćama u društvo. Donacijom u vidu didaktičkog materijala i poligona za štafetne igre za djecu u razrednoj nastavi, Sarajevski kiseljak želi dati poticaj pozitivnoj inicijativi, koja za drušvo ima veliki značaj.

Ovakve priče javnost ne smije zaboraviti, već upravo suprotno – ona zaslužuje svu pažnju, jer dokazuje koliko životi djece sa poteškoćama mogu uveliko biti olakšani i uljepšani, a samim time i njihova budućnost izgleda mnogo svjetlija.

20.04.2016.

Sarajevski kiseljak donacijom podržao školu

Na vrh

Pročitali ste sve članke!

© 2024. Sarajevski kiseljak d.o.o. Sva prava pridržana.